Tapahtumakalenteri

-

Lauantai 19.5.2018

Maaninen folk - Vuoden 2018 kansantanssiyhtye: Siepakat @ Wiljami19.5.2018 - Wiljami - Urheilukatu 1, Rovaniemi
Esitykset Wiljamissa la 19.5. klo 15:00 ja 18:00.


Liput konserttiin 15€/10€ (lapset). Ovella maksu vain käteisellä.Ennakkolipunmyynti on päättynyt keskiviikkona 16.5., jonka jälkeen lippuja voi ostaa ainoastaan konserttipäivänä 19.5. Wiljamista klo 12 alkaen käteisellä.Siepakoiden konsertissa esiintyvät ryhmät: Nuorten tanssiryhmä Kipehnet ja heitä säestävät nuorten musiikkiryhmä Leimu, edistyneiden nuorten tanssiryhmä Siepakat Juniorit, aikuisten kansantanssiryhmät Elokset ja Fossiilit, joita säestää musiikkiyhtye Räiske ja tietysti edustusryhmä vuoden 2018 kansantanssiyhtyeeksi valittu Siepakat ja Siepakat band. 


Vuoden kansantanssiyhtye Siepakat esiintyy ensimmäisen kerran kotikaupungissaan nimityksen jälkeen. Ja konsertti tulee olemaan Siepakoiden ensimmäinen oma konsertti Rovaniemien keskustassa koskaan! Konsertissa nähdään myös Kipehnien ja Leimun Oulun tanssirallissa huhtikuussa kultasarjaan luokiteltu esitys.


Siepakoiden tanssi- ja musiikkiryhmät tulevat Wiljamiin opettajiensa johdolla. Tanssinopettajat Heidi Kultanen ja Elssa Antikainen vastaavat ryhmien ohjauksesta ja koreografioista. Musiikinopettaja Kaisa Ristiluoma musiikkiryhmien ohjauksesta, sovituksista ja sävellyksistä. Siepakat Junioreiden koreografioita on ollut tekemässä myös Matti Paloniemi. 


Vuoden kansantanssiyhtye (VKY) on arvonimi ja tunnustus sellaiselle kansantanssiryhmälle, joka toimii määrätietoisesti ja omalakisesti esittävän kansantanssin hyväksi. Raadin jäsen, tanssija, koreografi Petri Kauppinen kertoo palautteessa: "Siepakat on esimerkki pitkäjänteisestä ja määrätietoisesta tanssikasvatustoiminnasta. Seura on tuottanut jo yli neljä vuosikymmentä laadukasta kansantanssia Pohjois-Suomen ja koko valtakunnan estradeille. Nykyinen Siepakoiden edustusryhmä venyttää kansantanssin virtuositeetin rajoja. Ryhmän tanssijat ovat taidokkaita nuoria, joille kansantanssin liikekieli on luonteva ilmaisualusta. Siepakoiden huippuunsa hiotut esitykset ovat kiinni tässä päivässä ja kunnioittavat kansantanssin perusolemusta eli yhteisöllisyyttä ja kunnioitusta kansallisiin juuriimme. Itseäni erityisesti ilahduttaa se, että viime aikoina ryhmältä on nähty mielenkiintoisia puhtaaseen liikkeeseen pohjautuvia teoksia draaman, roolien tai tarinoiden sijaan. Siepakoilla on oma tyyli puhua kansantanssin kielellä." 
 Siepakoiden Maaninen folk -konsertit ovat osa Rovaniemen kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa yhteystyössä järjestettävää Maaninen folk -tapahtumaa.


To 17.5. 
klo 18:00 Muurolan kirjasto
Pekko Käppi ja K:H:H:L, vapaa pääsy.
klo 20:00 Musta Kissa
Albuumi-klubi: Pekko Käppi, vapaa pääsy.


Pe 18.5. 
klo 17:00 Rovaniemen pääkirjasto, musiikkiosasto
Kirjastosessiot:Pekko Käppi kertoo jouhikon soitosta; Heidi Kenttälä kertoo itkuvirsiperinteestä, vapaa pääsy.


klo 19:00 Wiljami
Pekko Käppi ja K:H:H:L. Lippu 10€.


La 19.5. 
klo 15:00 & 18:00 Wiljami
Siepakat - Vuoden 2018 kansantanssiyhtye @ Wiljami. Liput 15€/10€ (lapset).


Su 20.5. 
klo 17:00 Wiljami
Laulu: Elokuva Suomen viimeisestä runolaulajasta Jussi Huovisesta.
Ohjaus: Selma Vilhunen. 1 h 22 min. S, vapaa pääsy.