Tapahtumakalenteri

-

Torstai 15.6.2017

Katso lisää infoa tapahtumista Facebook sivuiltamme15.6.2017 - 31.12.2018
https://www.facebook.com/Kansantanssi-ja-musiikkiryhm%C3%A4-Siepakat-260545563965200/

Tapahtuman kotisivut

Lauantai 19.5.2018

Maaninen folk - Vuoden kansantanssiyhtye 2018: Siepakat @ Wiljami19.5.2018 - Wiljami - Urheilukatu 1, Rovaniemi
Esitykset Wiljamissa la 19.5. klo 15:00 ja 18:00.


Liput konserttiin 15€/10€ (lapset), maksu vain käteisellä.


Lipunmyynti alkaa konserttipäivänä klo 12. Lippuja voi ostaa ennakkoon varaamalla ne sähköpostitse siepakatry@gmail.com ja maksamalla ennakkoon tilille, mikä ilmoitetaan varauksen yhteydessä. 


Siepakoiden konsertissa esiintyvät ryhmät: Nuorten tanssiryhmä Kipehnet ja heitä säestävät nuorten musiikkiryhmä Leimu, edistyneiden nuorten tanssiryhmä Siepakat Juniorit, aikuisten kansantanssiryhmät Elokset ja Fossiilit, joita säestää musiikkiyhtye Räiske ja tietysti edustusryhmä vuoden 2018 kansantanssiyhtyeeksi valittu Siepakat ja Siepakat band. 


Vuoden kansantanssiyhtye Siepakat esiintyy ensimmäisen kerran kotikaupungissaan nimityksen jälkeen. Ja konsertti tulee olemaan Siepakoiden ensimmäinen oma konsertti Rovaniemien keskustassa koskaan!


Siepakoiden tanssi- ja musiikkiryhmät tulevat Wiljamiin opettajiensa johdolla. Tanssinopettajat Heidi Kultanen ja Elssa Antikainen vastaavat ryhmien ohjauksesta ja koreografioista. Musiikinopettaja Kaisa Ristiluoma musiikkiryhmien ohjauksesta, sovituksista ja sävellyksistä. Koreografioita on ollut tekemässä myös Rimpparemmin taiteellinen johtaja Matti Paloniemi. 


Vuoden kansantanssiyhtye (VKY) on arvonimi ja tunnustus sellaiselle kansantanssiryhmälle, joka toimii määrätietoisesti ja omalakisesti esittävän kansantanssin hyväksi. Palautteen mukaan "Siepakat on esimerkki pitkäjänteisestä ja määrätietoisesta tanssikasvatustoiminnasta. Seura on tuottanut jo yli neljä vuosikymmentä laadukasta kansantanssia Pohjois-Suomen ja koko valtakunnan estradeille. Nykyinen Siepakoiden edustusryhmä venyttää kansantanssin virtuositeetin rajoja. Ryhmän tanssijat ovat taidokkaita nuoria, joille kansantanssin liikekieli on luonteva ilmaisualusta. Siepakoiden huippuunsa hiotut esitykset ovat kiinni tässä päivässä ja kunnioittavat kansantanssin perusolemusta eli yhteisöllisyyttä ja kunnioitusta kansallisiin juuriimme. Itseäni erityisesti ilahduttaa se, että viime aikoina ryhmältä on nähty mielenkiintoisia puhtaaseen liikkeeseen pohjautuvia teoksia draaman, roolien tai tarinoiden sijaan. Siepakoilla on oma tyyli puhua kansantanssin kielellä."